Resurse

Amprenta mea in lume

10 iunie 2021 No Comments

AMPRENTA MEA ÎN LUME

Curs Online

Q: Ce este acest program și cui se adresează?

Acest program de consiliere în carieră este născut din încredere și bucurie de viață. Dedicat ție, celui/celei ce cauți să îți amintești și să îți asumi din ce în ce mai bine propria vocație.

Fiecare dintre noi are o dorință profundă de a se exprima, de a se face vizibil prin MUNCA sa. Și DA, nimeni nu poate fi înlocuit. Pentru că modul în care își pune amprenta în ceea ce face este unic.

În acest program online invit la reflecție. Asupra propriilor resurse. Acele resurse care așteaptă cuminți și încrezătoare să fie manifestate și dezvoltate. Atunci când devenim conștienți de darurile noastre și le manifestăm, ne simțim vii, împliniți. Suntem în acord cu noi inșine. Suntem fericiți! Radiem energie și bucurie în acțiunile noastre.

Q: Îmi place să spun că singura certitudine în viață este schimbarea. Ce fel de schimbare acompaniază acest curs?

Această călătorie este, de asemenea, o reflecție productivă și blândă asupra credințelor tale, asupra ideilor și definițiilor pe care le ai despre muncă, carieră, dezvoltare profesională. Credințe care funcționează ca niște hărți. Am ales cuvântul hartă pentru că este util să ne amintim că noi nu vedem realitatea. Noi operăm cu hărți asupra realității. Asta se aplică și în orice discuție sau demers între oameni, inclusiv în recrutare și angajare. Vedem la celălalt ceea ce putem și vrem să vedem. Nu-l vedem așa cum este, ci vedem ceea ce ne permite harta noastră să percepem. Surprinzător este că hărțile noastre pot să fie așa de convingătoare uneori încât să credem că deținem adevărul (unic) și să ne investim energia prețioasă în a dovedi că avem dreptate! Avem idei, convingeri, credințe, la care ținem foarte mult, fără să fim conștienti de asta.

Dacă vreau să văd care sunt gândurile și ideile pe care le nutresc despre muncă, despre mine, despre echipă și relația cu echipa, este suficient să-mi arunc un ochi (neapărat deschis) la experiența mea profesională prezentă. Ce trăiesc acum este efectul a ceea ce gândesc și simt.

Q: Ce fel de schimbare încurajează acest program?

Mi-am făcut multiple analize de-a lungul vieții, fără să privesc din unghiul potrivit. M-am raportat la experiența mea ca fiind cauza și nu efectul gândirii mele. Acum, când vreau să schimb ceva ce mă deranjează, mă uit în interior și găsesc, de fiecare dată, ideea care stă la bază. Dau un exemplu simplu, dar foarte valoros. Ce fac dacă mă uit la un film care nu îmi place? Pot să fac comentarii critice despre film, pot să „zgârâi” ecranul, dar asta nu schimbă nimic. Căci pe ecran se proiectează ceea ce vine de la sursă. Și sursa pentru experiența mea profesională sunt eu. Eu și gândurile mele. Pe care pot oricând să le schimb, să le împrospătez, să le lărgesc… Doar de mine depinde.

Acest program te acompaniază în schimbarea pe care ești pregătit/ă să o faci. Toată atenția îți este alocată ție și doar ție. Pentru că tu ești sursa și expertul vieții tale și tu știi cel mai bine ce, cum și când, de ce și pentru ce.

Închid această prezentare reamintind că fereastra nu se deschide decât din interior! Adică nu pot să schimb, să impun, să forțez nimic nimănui din afară. Nici dacă am cele mai grozave argumente, cum spune Frederic Laloux. Asta pe mine m-a durut, la început! Dacă avem poftă de schimbare, în loc să zgârâiem ferestrele altora, mai bine o curățăm și o deschidem pe a noastră.

Q: Ce aduce acest program?

Programul conține 7 module și 10 exerciții practice.

  1. Crearea și validarea amprentei proprii
  2. Analiză, oglindire și introspecție față de potențialul propriu
  3. Încurajarea și antrenarea creativității
  4. Reflecții individuale legate de modul în care amprenta ta „respiră” în prezent
  5. Practica autenticității în exprimare și în munca proprie
  6. Consolidarea încrederii în darurile și calitățile proprii
  7. Antrenarea atitudinii apreciative
  8. Realizarea unui CV autentic și original
  9. Înțelegerea procesului de recrutare și sensul fiecărei etape
  10. Conștientizarea ritmului potrivit în propria dezvoltare

Q: Cine mă inpiră pe mine în ceea ce fac?

Pentru că iubesc cărțile autentice, acest program este și o invitație la lecturi cu sens. Pe subiectul dezvoltarii profesionale o adevărată sursă de inspirație este cartea Organizația Reinventată. Mulțumesc din inimă, Frederic Laloux, pentru această minunată descriere sintetică, dar largă asupra muncii și asupra vocației:

„Când scopul individual și cel organizațional intră în rezonanță și se întăresc reciproc, se pot întâmpla lucruri extraordinare. Când munca întâlnește vocația – o întâlnire pe care Frederick Buechner o descrie ca fiind locul unde bucuria ta profundă se întâlnește cu foamea profundă a lumii – ne simțim adeseori copleșiți de har. E ca și cum ne-ar fi crescut aripi. Când munca pornește din tot ce avem mai puternic în noi, totul e ușor, fără efort și ne simțim mai productivi ca niciodată.”

 

Hrănesc prin acest program încrederea mea deplină în în esența valoroasă și unică a fiecăruia dintre noi.

Îți mulțumesc ție pentru deschidere și încredere!

Cu sens, folos și bucurie să îți fie această călătorie.

 

Programul este accesibil pe contul youtobe. Mai jos este listat primul modul.

Corina

Author Corina

More posts by Corina

Leave a Reply