CoDaUncategorized

Aleg Împreună! Tu ce alegi?

26 octombrie 2021 No Comments

Gatto m-a demolat pe interior. A intrat în mintea mea, sub pielea mea, în mușchii mei. A intrat în inima mea. A intrat în credințele mele vechi, sculptate în oasele mele, și mi-a demolat ziduri întregi. Ziduri mari construite pe îngustimi și iluzii. Cum ar fi iluzia că unii oameni (foarte puțini de altfel!) sunt speciali. Și au merite deosebite și privilegii. Această credință dă naștere în inimă războiului cu lumea. Dacă doar unii sunt speciali, atunci trebuie să fac tot ce pot să fiu între aceia foarte puțini care MERITĂ. Viața devine o cursă scăldată în competiție acerbă, în invidie, în comparații, în disperare.

Aleg să onorez și să recunosc astăzi că întreaga creație este desăvârșită. Și fiecare om întrupat pe această magnifică planetă este înzestrat interior cu daruri prețioase. Fiecare om merită. Fiecare om are valoare. Fiecare om contează.

Aleg conștient să mă oglindesc astăzi în lume și să mă văd așa cum sunt. Căci peste tot unde mă uit mă văd pe mine și aspectele mele. Iar aspectele mele egotice, înguste, rigide sunt reflectate în exterior în acei oameni și acele sisteme care nu țin cont de nimic și de nimeni. Singurul lor scop este conservarea puterii lor și a privilegiilor pe care le au. Aceste aspecte egotice, care au dimensiunea unor dinozauri, sunt extrem de puternice. Și nu sunt dispuse să se lase dizolvate fără luptă. Orbite de puterea pe care (aparent) o au sunt în stare să strivească pe oricine și orice le-ar amenința existența mai departe. Această lecție este neprețuită pentru noi toți. Ne arată cum puterea pervertește aspectele necoapte din noi. Puterea corupe sufletele imature. Le înnebunește la propriu. Ți se pare și ție oare că trăim într-o lume nebună?…

Dar a venit timpul! Trăim cu toții o mare transformare. Inevitabil aceste aspecte egotice din noi o să moară. Le miroase a moarte deja. De aici zbuciumul și grotescul circului interior și global pe care îl trăim. Da, nu este simplu și nici nu va fi. Căci aceste prezențe interioare (și exterioare) ne lovesc acolo unde suntem mai sensibili. Ne seduc. Ne cumpără și ne vând. Ne manipulează. Ne mint grosier și fără rezerve. Se folosesc de toate slăbiciunile noastre (și nu stăm rău aici!). Și prin asta ne fac de fapt un DAR extraordinar pentru că ne arată exact unde avem nevoie să creștem interior. Ne arată ce avem nevoie să transformăm. Să dizolvăm. Ne arată la ce este nevoie să renunțăm.

Primul pas este să mă întorc acasă. In inimă. Să-mi ocup locul în Regatul meu interior. Al doilea pas este să-mi recunosc toate aspectele, inclusiv cele grotești. Pentru că nu pot să dizolv niciun dinozaur pe care nu îl recunosc în mine. Următorul pas este să spăl în mine toate ideile înguste despre mine, despre lume, despre Dumnezeu. Recunoscând că de fapt habar n-am cine și ce sunt. Mă spăl pe interior și mă curăț de toate ideile și iluziile vechi și prăfuite. Aleg să devin zveltă pe interior. Practicând în fiecare zi conexiunea cu mine însămi așa cum simt (prin meditații, rugăciuni, prin lectură și scrieri autentice, prin mișcare și post…). Practic în fiecare zi, alegând să cultiv disciplina. Auto-disciplina. Da, pot să șterg din mine credința că nu merit. Ori credința că nu pot. Pot să șterg orice credință rigidă și veche. Pot. Dacă îmi creez spațiu pentru asta. Nu este suficient să meditez o dată pe săptămână. Sau să merg la vreun curs/retreat și să trăiesc o revelație sau mai multe. Am nevoie să PRACTIC și să cultiv în fiecare zi valorile și virtuțile ce contează pentru mine. Să dovedesc curaj. Să-mi dau voie să mă cunosc cu adevărat. Să exersez. Să mă apuc de treabă cu adevărat! Și singura treabă de care sunt responsabilă este viața mea. Cu cât îmi văd de treaba mea, cu atât mai puternică devin.

Asta este vocația mea. Propria mea grădină interioară. De unde se naște totul.

Drumul este anevoios și plin de capcane. Șanțuri la tot pasul. Există o singură cale prin care putem să traversăm această perioadă provocatoare. Și acea cale este ÎMPREUNĂ. Avem nevoie să ne conectăm cu alți oameni cu care rezonăm. Să creăm comunități cu valori comune și să ne sprijinim unii pe alții. Este o nevoie fundamentală a sufletului. Împreună.

Asta creăm în cercul La Coline! O comunitate vie care hrănește împreună conexiunea cu Sinele, conexiunea cu Lumea și conexiunea cu Divinitatea.

Mâine seară, la ora 20.30, deschidem porțile oricărui om care vrea să exploreze energia acestui cerc. Meditația are loc pe platforma zoom. Și durează între 30 și 40 de minute.

Pentru înscriere aștept mesajul tău pe adresa contact@corinademeter.ro Mă angajez să răspund cu promptitudine și prețuire.

Te învălui în Bunătate și Grație! Și îți mulțumesc.

Împreună!

PS: Cărțile la care fac referire în această scriere sunt Cum suntem imbecilizați și Arme de instrucție în masă. Autorul lor este John Taylor Gatto. Mă înclin în fața lui acum și întotdeauna!

Corina

Author Corina

More posts by Corina

Leave a Reply