CoDaUncategorized

CoDa, 2 ani. Împreună și o poveste…

25 ianuarie 2020 No Comments

Azi este zi de mare sărbătoare pentru mine și pentru CoDa. Împlinim doi ani de călătorie. Când s-a născut CoDa, habar n-aveam ce suprize, descoperiri și revelații mă așteaptă și cât de multă putere are. CoDa m-a provocat să îmi expun multe aspecte interioare și să cresc în acești doi ani. Iată azi, este rândul meu, să vă împărtășesc o pasiune pe care CoDa o are. Când nu recrutează, CoDa scrie povești. CoDa iubește să descopere și să creeze metafore și analogii simple și revelatoare pentru copiii mici și mari. Asta ajută foarte mult. Pentru că în demersurile noastre organizaționale, copiii (interiori) își fac simțită prezența mai des și mai profund decât am intuit. Când acești copii primesc atenția pe care o merită, se liniștesc. Se așează în brațele călduroase ale inimii noastre și adorm în tihnă dacă ascultă o poveste frumoasă, autentică, adevărată 😊

Mai jos redau prima poveste pe care CoDa a creat-o când s-a născut. O dedic cu bucurie și recunoștință vouă. Celor cu care în acești doi ani am avut șansa să fiu și să lucrez împreună și de la care am învățat enorm. Uneori a fost cu bucurie, alteori cu asprime, dar lecțiile sunt neprețuite. Mulțumesc din inimă, acum și întotdeauna.

CoDa, povestea întâi. În Centru.

CoDa s-a născut într-o dimineață blândă de primăvară. A deschis ochii mici și bucuria de culoare i-a umplut inima. Lângă ea, deasupra apei cristraline de munte, suratele ei, libelule, dansau și cântau:

  • Iubirea curge prin aripile mele! Ooooo…
  • Iubirea vindecă orice durere! Oooooo..
  • Iubirea aduce mângâiere…

Își întrerup pentru o clipă dansul și o salută călduros pe CoDa.

  • Bună dimineața! Bine ai venit, Coda!

Încrederea îi deschide aripile și CoDa se lansează în primul ei zbor. Cercetează toate detaliile din jur plină de curiozitate și entuziasm. Pentru CoDa este prima călătorie pe pământ. CoDa e venit cu o misiune foarte valoroasă. A venit să îți amintească ție, da, ție, un mesaj important.

Înainte însă de a-ți rosti mesajul meu, te invit să închizi ochii și să îți deschizi inima. Respiră adânc și lasă-ți corpul moale… Tu nu mă vezi acum, dar eu te văd foarte bine. Sunt înăuntru. M-am așezat chiar în Centru, pe miezul tău puternic și cald, moale și strălucitor. În adâncul pieptului, în corpul tău sacru.

Uauuuuuu!… E întreg universul aici. Din miezul tău, această sferă multicoloră, ies raze jucăușe în toate direcțiile. Sfera dansează și pulsează lent. În ritmul respirației tale. Din centrul tău curge un cântec sacru, o mângâiere dulce care te îmbrățișează. Apleacă-ți urechea spre interior și îl vei auzi. Dacă îți simți urechile înfundate, respiră adânc de câteva ori.

Hai, împreună cu mine. Inspir…. Expir…. Inspir…. Expir….

Respirația ta are puterea Focului. Poate, de adevărat, să mistuie cei mai mari monștrii care ne bântuie uneori. Respirația ta are puterea Apei. Poate, cu voia ta, să facă ordine în interior dintr-o suflare.

Respirația ta este CHEIA care CoDează și DeCoDează iubirea care curge prin inima ta!

 

PS: Mulțumesc pentru imagine, Andrea Stöckel-Kowall, Pixabay.

Corina

Author Corina

More posts by Corina

Leave a Reply