CoDaUncategorized

Merg pe cale. Pe o cale cu inimă…

10 noiembrie 2018 No Comments

Am deplină încredere că există o conexiune adâncă cu bucuria. Cu bucuria autentică. Asemeni unui izvor bine hrănit când mergem pe o cale cu inimă.

Primăvara, în primii ani de activitate profesională suntem în etapa în care ne recunoaștem, confirmăm și validăm calitățile proprii. Am întâlnit foarte mulți oameni. Fiecare înzestrat. Fiecare aducând o nuanță vieții care nu a mai fost și nici nu va mai fi vreodată. Sunt tineri care au o claritate cu privire la direcția lor. Și sunt alții care nu știu care le este calea. Oricum ar fi, experiența este cea care va aduce lumină și profunzime. Pentru că oricât de talentați suntem într-un domeniu, doar prin practică vie putem să șflefuim. Practica vie înseamnă prezență conștientă și atenție în ceea ce fac. Atenția mea este conținutul și acțiunea mea este forma pe care o îmbracă conținutul. De aceea, atunci când creăm și muncim din starea de absență rezultă forme fără fond, forme goale, superficiale, fără putere, fără impact.

În vara vieții noastre știm cum să valorificăm aceste calități. Și creăm combinații noi care ne reflectă strălucirea și unicitatea. Toamna aduce rod bogat și încredere. Așa cum îmi împărtășea un drag coleg zilele trecute: „Am ajuns în momentul în care împlinirea mea este când văd cum crește un om lângă mine!”

In iarnă încrederea este împărăteasă în inima noastră. Seniorii hrănesc spațiul și pe cei din jur, prin simpla lor prezență, cu calm, liniște și răbdare. Da, nu mai au viteza tinereții, dar au discernământ, blândețe și simțul proporțiilor, pe care doar experiența le rafinează.

Calea cu inimă este calea care respectă darurile cu care fiecare dintre noi este înzestrat. Când suntem pe această cale, bucuria se revarsă în interior și trăim un puternic și autentic sentiment de împlinire hrănitoare. Care nu poate fi înlocuit de nimic altceva.

Sunt activități seducătoare care promit împlinire similară, dar nu vor fi niciodată la același nivel. Poziții de putere, vacanțe exotice, achiziții de brand-uri, evenimente șic… DA, sunt poate interesante și ne pot face să ne simțim “minunat”. Însă viața nu este doar despre asta.

Este despre a contribui. Despre a primi și dărui. Despre conexiune. Despre sens, valoare, schimbare, evoluție. Iar bucuria autentică pe care o simțim când ne aducem contribuția unică este de neegalat.

 

Corina

Author Corina

More posts by Corina

Leave a Reply